Bescherming voor je belangrijkste bezit

By | juni 3, 2017

Daar is ‘ie dan eindelijk. Je nieuwe smartphone wordt na lang wachten thuisbezorgd. Natuurlijk ga je dan gelijk alle nieuwe technieken uitproberen. Maar wees eens eerlijk. Waardoor had je eigenlijk een nieuwe smartphone nodig? Grote kans dat jouw smartphone, net zoals die van vele anderen, het lootje heeft gelegd na een val op de vloer of een duik in het water. Dat gaat jou niet nog een keer gebeuren! Jouw zoektocht naar een perfect hoesje is dus bij dezen gestart. Hier lees je alle specs van de verschillende soorten hoesjes. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en ga je nog lang plezier hebben van je aanwinst.

 

Verschillende soorten hoesjes

Niet alleen de kleur en het materiaal is een belangrijke keuze. Er zijn zes verschillende soorten hoesjes te onderscheiden:
Hardcase hoesjes

Ga jij al redelijk zuinig om met je smartphone, maar wil je voor de zekerheid toch een bescherming om je toestel? Ga dan voor een hardcase hoesje. Het hardcase hoesje beschermt voornamelijk de achterkant van je smartphone tegen kras- en stootschade. Ideaal voor als je smartphone in een tas of broekzak zit met bijvoorbeeld een bos sleutels. Om ook het scherm van je smartphone te beschermen tegen kras- en stootschade, kun je altijd kiezen voor een screenprotector.

 

Booktypes & flipcases

Mannen hebben hun portemonnee altijd in hun broekzak zitten. Maar een smartphone, bos sleutels en een portemonnee… zo raken je broekzakken toch wel heel erg vol. Waarom niet wat dingen combineren? In een booktype hoesje heb je bijna altijd ruimte voor één of meerdere pasjes. Zo kun je jouw portemonnee gewoon thuis laten als je zonder tas op pad gaat, zonder dat je pasjes makkelijk uit je broekzak vallen.
TPU & siliconen hoesjes

Noem het hoe je het wilt: een TPU, een siliconen hoes, of een softcase: in ieder geval zo’n buigbaar, zacht hoesje. Dankzij het TPU materiaal is dit hoesje schokbestendig, dus harde klappen worden goed opgevangen. Je kunt ‘m dus met een gerust hart laten vallen, hoewel we dat niet echt aanraden.

 

Insteekhoesjes

Een handig trekkoord zorgt ervoor dat jij je smartphone heel gemakkelijk uit een insteekhoesje trekt. Dit trekkoord is ook voorzien van een magneet, waardoor het hoesje ook af te sluiten is. Zo valt je smartphone in ieder geval niet zomaar uit de hoes! Voordeel? Je telefoon is in de hoes volledig beschermd. Nadeel? Zodra je ‘m uit de hoes haalt is je smartphone niet meer beschermd.

 

Extreme hoesjes

Zijn er bij jou al zo veel telefoons gesneuveld dat het niet meer op één hand te tellen is? Dan moet je toch eens gaan nadenken over een extreem hoesje. Extreme bescherming voor val- stoot- en in sommige gevallen zelfs waterschade. Neem deze dus gerust mee tijdens een avondje stappen, potje voetbal of een hike-avontuur. Extreme bescherming, extreem handig en extreem goede prijzen!
Portemonnee hoesjes

Zo’n booktype hoes is natuurlijk handig als tijdelijke vervanger voor je portemonnee, maar al je pasjes van het tankstation, je favoriete kledingwinkel, je bonuskaart et cetera passen daar natuurlijk niet allemaal in. Ben jij helemaal klaar met die portemonnee in je broekzak? Dan kun je kiezen voor een portemonnee HTC Desire 650 hoesje. Zo heb je overal al je pasjes bij je en kun je ook nog contant geld kwijt.

 

Design

Nu je weet wat voor soort hoesje je wilt, is het tijd om je druk te gaan maken over het design van je hoesje. Houd hierbij rekening met verschillende situaties. Het hoesje moet natuurlijk een leuke uitstraling hebben, maar ook op je werkt moet je er mee voor de dag komen.

 

Accessoires

Dacht jij dat je klaar was nu je een hoesje hebt uitgekozen? Zeker niet. Er zijn nog veel meer keuzes te maken. Je gebruikt je smartphone tegenwoordig in bijna alle situaties. Enkele telefoon accessoires zijn dus zeker niet overbodig. Zit je voor je werk veel in de auto? Dan is een auto-houder voor je smartphone wel zo handig én ook nog eens veilig. Zo kun je telefoontjes veilig opnemen en heb je goed zicht op de navigatie van je smartphone. Een autolader is dan ook zeker een must om te voorkomen dat jouw navigatie de batterij van je smartphone leeg trekt. Verder is er natuurlijk de powerbank, de koptelefoon, de speaker… jij bent nog lang niet klaar met keuzes maken! Maar een telefoonhoesje is een goed begin.