Wat zijn de voor en nadelen van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement?

By | mei 11, 2020

Wanneer jij graag nergens aan vast zit, is een sim only abonnement zeker iets voor jou! De meeste sim only abonnementen neem je af voor 12 of 24 maanden. Wanneer je dat een te lange periode vindt, kan je er ook altijd nog voor kiezen om een maandelijks opzegbaar sim only abonnement af te sluiten. In deze blog lees je meer over de voordelen van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement.

Je bent flexibel en kunt van de beste deals gebruikmaken

Wanneer jij een maandelijks opzegbaar sim only abonnement afsluit, heb jij ultieme vrijheid als het op jouw telefoon aankomt. Je zit nergens voor een langere periode aan vast en je kan jouw abonnement maandelijks opzeggen. Zie jij bij een andere provider een beter aanbod of een goedkopere deal? Dan kan je zonder gedoe meteen overstappen. Let er dan wel op dat je nummerbehoud kunt aanvragen. Het is natuurlijk niet zo handig als al jouw vrienden en familie maandelijks een ander nummer van je te horen krijgen. Het mooie aan een sim only abonnement is dat jij de pakketten vaak zelf samen kunt stellen. Zo kies je een internet- en belbundel die bij jouw situatie past.

Zoek wel even de beste deals uit

Doordat de provider geen garantie heeft dat jij een vaste klant zult zijn, maken zij hun sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn vaak een stuk duurder. Wanneer je een sim only abonnement voor 12 of 24 maanden afsluit, betaal je gemiddeld genomen ruim 20% tot wel 30% minder. Veel mensen vinden de hogere prijs niet opwegen tegen het vrije gevoel wat zij ervaren. Juist omdat zij hun sim only maandelijks kunnen opzeggen, kunnen zij elke maand de nieuwe beste deals bekijken, waardoor zij soms toch wat geld besparen.

Een sim only abonnement is vooral aan te raden wanneer je al een goed werkende smartphone hebt. Een normaal telefoonabonnement biedt je de optie om er een telefoon bij uit te kiezen. Je betaalt dan zowel voor de telefoon als voor jouw abonnement. Vandaar dat zulke abonnementen altijd het duurst zijn. Wanneer je al een fijne smartphone hebt, waar je na verloop van tijd nog steeds tevreden mee bent, kan je een sim only abonnement afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *