Je netwerk beschermen tegen hackers; hoe doe je dat?

By | oktober 11, 2019

Steeds vaker richten hackers zich niet meer op bedrijven, maar op gewone personen. De grote bedrijven hebben de boel vaak net iets beter op orde dan particulieren. Personen die in Bitcoins handelen zijn een target en daarnaast doen hackers ook veel aan phishing en gebruiken ze ransomware. Het is belangrijk om jezelf hiertegen te beschermen.        Wat kun je doen?

Gebruik tweefactorauthenticatie

Zorg voor een tweefactorauthenticatie om belangrijke gegevens te beschermen tegen hackers. Het is mogelijk om een extra beveiligingslaag aan een account toe te voegen. Bij deze optie wordt er een code naar de telefoon gestuurd om die extra in te vullen ter verificatie. Een wachtwoord alleen is niet voldoende om toegang tot een account te krijgen. Het is dus alleen mogelijk om in te loggen als men beschikt voor het mobiele toestel.

Kies de juiste beveiligingssoftware

Het is belangrijk om te zorgen voor een virusscanner met uitgebreide mogelijkheden. Een firewall en ook opties om de computer te beschermen tegen phishing en malware is handig. De software beschermt de computer tegen virussen en ook tegen onveilige downloads. Het is essentieel om de software up to date te houden. Zo loop je minimaal gevaar.

Vermijdt onveilige sites

Ga niet naar een onveilige website. Wanneer een browser of de virusscanner hiertegen waarschuwt is het beter om de site te mijden. Automatisch krijg je een bericht in beeld om de site niet te bezoeken. Het is onveilig om naar de site te gaan. Doe het dan ook niet. Het zal zorgen voor problemen op de pc.

Raadpleeg een expert

Het is slim om een expert in te schakelen. Informeer hoe het netwerk in huis te beveiligen is. Proserve is een partij welke kan helpen bij verschillende netwerkoplossingen. Ze weten ook hoe het netwerk helemaal veilig te houden is van hackers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *