Wij zijn fan van de E-sim

By | augustus 10, 2017

Weinig onderdelen in een smartphone worden zoveel onderschat als de SIM-kaart. Nadat hij is opgeborgen in je smartphone heb je er tenslotte vrijwel geen omkijken meer naar. Veel producenten haalden dan ook sceptisch hun wenkbrauwen op bij de komst dan de E-SIM, waarom iets veranderen dat goed is? Sinds de introductie is de E-SIM echter enorm in populariteit gestegen. Geen wonder, want steeds meer ontwikkelaars zien de voordelen in van dit kleine stukje plastic. Grote kans dat jij binnenkort voor de keuze staat om over te stappen. We geven je vast vijf redenen waarom dit de overweging waard is.                  

Niet alleen bedrijven, maar ook steeds meer consumenten krijgen kennis van deze nieuwe techniek. Het geeft meer vrijheid om te wisselen tussen providers en bovendien is het mogelijk om een SIM-kaart te verwerken in tal van gadgets. Dunnere toestellen, compactere telefoonhoesjes, meer toepassingen en ruimere schermen. De consument wordt steeds veeleisender en de E-SIM draagt zijn steentje bij om aan deze wensen te kunnen voldoen.

  1. Geld verdienen

Wie kiest voor de E-SIM kan zich opmaken voor een fikse besparing op zijn maandelijkse kosten. Met deze nieuwe techniek stap je namelijk razend eenvoudig over op een andere provider. Alsof je wisselt van WiFi-netwerk! Zonder het vervangen van fysieke SIM-kaarten, een bezoekje aan de telecomwinkel of ingewikkelde contracten. Dit is ideaal wanneer je je met regelmaat in het buitenland bevindt of de hoeveelheid gewenste data sterk wisselt. Bespaart niet alleen geld, maar ook tijd, gedoe en zorgen.

 

  1. Meer mogelijkheden

De E-SIM laat zich dankzij zijn compacte formaat eenvoudig verwerken in compleet nieuwe apparaten. Zo zien we hem al terug in smartwatches en andere gadgets, maar wordt hij ook volop toegepast in domotica. Wie weet zien we in de toekomst wel toepassingen in brillen, kleding of sieraden! De voornaamste reden dat dit mogelijk is, is het compacte formaat en het feit dat de E-SIM gewoon op zijn plek kan blijven zitten. Zo werd er onlangs een variant ontwikkeld van nog geen 2,0 mm! Zo blijft er ruimte over voor andere technieken, zoals een camera of een geheugenkaart!

 

  1. Altijd in verbinding

Dankzij een E-SIM is het mogelijk om  gadgets onderling te verbinden op eenzelfde netwerk. Zo wissel je gemakkelijk informatie uit, maar geniet je bovendien van een fikse besparing. Ze maken namelijk allemaal gebruik van hetzelfde abonnement! Een video streamen op je tablet, foto’s verzenden via je smartphone en een sportief muziekje op je smartwatch: het kan allemaal eenvoudig met één en hetzelfde abonnement.

 

  1. Extra zekerheid

Een E-SIM zit stevig verzekerd ín je toestel. Dit betekent minder losse onderdelen en daardoor minder kans op storingen. Het gebruik van je smartphone draait hierdoor stabieler en dus betrouwbaarder. Over het algemeen is het niet mogelijk om de E-SIM zelf te vervangen of aan te passen. In sommige gevallen is dit een nadeel, maar hier staat wel tegenover dat je nooit meer gedoe hebt met risicovolle SIM-knippers of priegelige SIM-adapters.

 

  1. Zeker gevoel

Bereikbaarheid is voor veel mensen een argument voor het gebruik van een smartphone. Hoe vervelend is het dan als je zonder signaal komt te staan? Vooral voor mensen in het buitenland is dit een bekend probleem. Dankzij de E-SIM stap je eenvoudig over op een nieuwe provider. Zo ben je altijd verzekerd van een stabiele verbinding, en dit is wel zo een veilig gevoel. Ook het bijstellen van je data is geen enkel probleem. Zijn dezelfde MB’s ergens anders goedkoper of zit je tijdelijk krap bij kas? Dan stap je in een oogwenk over. Bovendien ben je op deze manier altijd verzekerd van een oplossing die het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen. Om echt bereikbaar te blijven is het belangrijk om je toestel te voorzien van de juiste bescherming. Kijk eens naar een van de vele Tech21 hoesjes, zodat je in iedere situatie verzekerd bent van een veilig toestel.

Voor zoveel providers als producenten is er nog een hoop weerstand naar de overstap. Deze switch heeft voor beide een hoop gevolgen! Het wordt lastiger om klanten te binden en het productieproces zal deels aangepast moeten worden. De fundering voor dit nieuwe systeem is in ieder geval lang en breed gelegd en de consument is er ook helemaal klaar voor!