Dag en nacht via je Smartphone bereikbaar?

By | september 27, 2016

De Smartphone is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze samenleving en of die constatering nu positief of negatief is, feit blijft dat zo goed als iedere Nederlander inmiddels over een mobiele telefoon beschikt met toegang tot internet, ook wel Smartphone genoemd. Nu is een dergelijk apparaat ook wel erg handig, je kunt er niet alleen mobiel mee bellen en gebeld worden, maar dus ook mobiel mee internetten. Vooral dat laatste is aan een stevige opmars begonnen, gezien de vele apps die worden ontwikkeld. Ook richten de telecomaanbieders van mobiele abonnementen zich steeds meer op abonnementen waarbij het bellen zelf eigenlijk gratis is, alleen voor dataverkeer moet worden betaald.

Goedkoop mobiel abonnement

Niet alleen de vele mogelijkheden die de moderne smartphone heeft te bieden leiden tot de enorme populariteit ervan, ook de relatief lage kosten van een mobiel abonnement hebben daartoe bijgedragen. Op de site van een willekeurige sim only vergelijker kun je bijvoorbeeld een overzicht krijgen van aanbieders van goedkope sim only abonnementen. En vanwege de grote onderlinge concurrentie kun je tegenwoordig echt redelijk goedkoop een mobiel abonnement afsluiten waarbij je onbeperkt kunt bellen en mobiel internetten.

We zijn overal en altijd bereikbaar

Een en ander brengt wel met zich mee dat we tegenwoordig zo goed als vierentwintig uur per dag bereikbaar zijn, waar we ook zijn. Kijk maar eens om je heen op straat of waar dan ook, je ziet bijna altijd wel mensen op hun mobieltje kijken en berichtjes intikken. Vroeger namen mensen naar het park nog weleens een boek of de krant mee om te lezen op een bankje, tegenwoordig hebben die media in de meeste gevallen plaatst gemaakt voor de smartphone. Aan de ene kant ook wel weer begrijpelijk, via bijvoorbeeld sites als Nu.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Ook boeken kunnen op een smartphone worden gelezen, hoewel de speciaal daarvoor ontworpen E-readers dan weer beter geschikt zijn.

Smartphone uit op vakantie?

Maar is het niet beter voor de geest om soms even gewoon niet bereikbaar te zijn, bijvoorbeeld als we op vakantie zijn? Wellicht wel, dan kunnen we tenminste weer eens rustig genieten van de natuur en echt met waarnemen bezig zijn, zou je kunnen zeggen. Maar juist op vakantie willen mensen natuurlijk meteen hun familie en vrienden foto’s laten zien waar ze zijn en wat ze doen. Dus is de Smartphone altijd voor handen om leuke selfies te maken voor het thuisfront. Foto schieten en uploaden maar naar Facebook, een minuut later ziet iedereen waar je bent en wat je aan het doen bent. Dus of in de praktijk de Smartphone veel uitgezet zal worden tijdens de vakantie valt nog te bezien, maar wellicht kan het voor onze rust en geestelijke gezondheid geen kwaad.

vergelijk-simonly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *