Is een Simonly abonnement een slimme keuze?

By | september 21, 2017

Je hebt ongetwijfeld een telefoon abonnement en je geeft maandelijks geld uit aan het hebben van een telefoon. Het is algemeen bekend dat een Simonly abonnement goedkoper is dan de traditionele telefoonabonnementen waarbij ook nog een telefoon afbetaling is inbegrepen. In dat geval betaal je in 1 of 2 jaar de telefoon af die je bij de afsluiting van het abonnement al in gebruik hebt genomen. Het is dus eigenlijk een lening waar veel mensen zich niet bewust van zijn.

 

Waneer kies je voor een Simonly abonnement

Een simonly abonnement is ideaal als je al een telefoon hebt waarover je tevreden bent. Dan heb je genoeg aan een bundel met minuten/smsjes en internet. Een Simonly abonnement is ook geschikt als je een telefoon krijgt of gaat kopen en dus ook geen abonnement met een afbetalingsconstructie nodig hebt. Vaak ben je met de belminuten en internetbundel die je krijgt bij een simonly abonnement ook goedkoper uit dan de kosten voor het internet en de belminuten dat je krijgt bij een afbetalingsabonnement. Tegenwoordig kun je vaak ook kiezen om een melding te ontvangen als je bijna over het aantal belminuten of MB’s heen gaat. Dit geldt overigens voor alle abonnementen.

 

Prepaid vs sim-only abonnement

Een pre-paid telefoon betekent niets meer dat je een bepaalt bedrag voorad betaalt (prepaid) en dat kunt opmaken. Wil je dan nog meer bellen of internetten dan moet je opnieuw bel of internet tegoed opwaarderen. Dit is alleen handig als je erg weinig belt of internet. Simonly kan al vanag 5 euro per maand dus het is sowieso slim om de simonly abonnementen te bekijken! Het is namelijk erg goedkoop, maar het nadeel is dus wel dat je nog een losse telefoon moet kopen wat weer duurder kan zijn. Tenzij je thuis nog een oud toestel hebt liggen wat je kunt gebruiken is dat natuurlijk geen probleem.