Onderzoek en reparatie iPhone

By | mei 27, 2019

Je iPhone werkt niet naar behoren, het scherm is gebarsten of het toestel gaat niet meer aan of uit. Vervelende dingen die een goed gebruik van je smartphone verhinderen. Vaak zijn deze problemen met een reparatie op te lossen. Wil je je iPhone laten repareren of enkel laten, lees dan verder.

Onderzoek en reparatie

De deskundige monteurs hebben een ruime ervaringen in het vervangen en repareren van alle iPhone modellen. Weet je niet zeker wat het probleem is met je iPhone dan is het mogelijk om je telefoon eerst te laten onderzoeken. Na een uitgebreid onderzoek wordt er een diagnose gesteld en kun je het toestel alsnog laten repareren. Afhankelijk van het probleem is je telefoon doorgaans binnen een half uur tot driekwartier weer helemaal up-to-date.

Reparatie iPhone bij waterschade

Je telefoon laten vallen waarbij je het scherm beschadigd is natuurlijk vervelend. Valt je telefoon echter in het water en heb je waterschade dan is dat pas een echte tegenvaller. Water kan je iPhone helaas veel schade toebrengen en het blijft meestal niet bij één onderdeel dat defect gaat. Water en vocht oxideren snel en de gevoelige elektronische onderdelen in je iPhone zijn daar zeer gevoelig voor. Helaas kan het bij waterschade voorkomen dat tijdens de reparatie van bepaalde onderdelen andere elektronica kortsluit. De reparatie van iPhone’s met waterschade duurt vanwege de uiterste precisie langer en valt niet onder de noemer ‘klaar terwijl je wacht’. Garantie wordt niet gegeven op waterschade herstellingen. Is je toestel door het water zodanig beschadigd dan kun je gebruik maken van de zogenaamde schade swap. Hierbij ruil je je beschadigde iPhone in voor een nieuw toestel. Je bent hierbij uiteraard wel een bijbetaling verschuldigd, dit bedrag ligt overigens een stuk lager dan het aankopen van een nieuw toestel waarbij je géén gebruikt toestel inruilt. Je iPhone van Apple met waterschade komt in aanmerking voor een swap:

  • Als de prijs voor de reparatie hoger is dan de swapprijs
  • Je toestel is niet open geweest
  • Je toestel een uitgeschakelde ‘zoek mijn iPhone’ functie heeft

Batterijen vervangen en andere kleine reparaties

Het defect aan je iPhone is niet altijd zo dramatisch als in het geval van waterschade. Zo kan de batterij aan vervanging toe zijn en de microfoon misschien niet meer zo goed werken als vlak na de aanschaf van het toestel. Bezoek dan ThePhoneLab en vaak kun je binnen een half uur weer met een optimale zekerheid van je iPhone gebruik maken.