Waar moet je opletten bij het kiezen van een VPN?

By | november 30, 2018

VPNWanneer je hebt besloten om een VPN verbinding te gebruiken, is het handig om vervolgens een aanbieder te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten dus het is goed om je van tevoren in te lezen over wat er allemaal mogelijk is. In dit artikel zetten we verschillende aspecten op een rij waar je op moet letten wanneer je moet kiezen voor een VPN.

Vestiging van het land

Kijk goed in welk land jij de VPN gaat gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld in Amerika (USA) zitten dan is het goed om te weten dat het wettelijk is bepaald dat de Amerikaanse overheid mee mag kijken, ook via jouw VPN. Sommige aanbieders staan dit toe en sommige niet, houd hier dus rekening mee dat dit kan gebeuren en wanneer je dit niet wilt om de juiste te kiezen.

Verschillende protocollen

Elk protocol heeft z’n methodes, technieken en beveiliging om een VPN tunnel op te zetten. Ten eerste is er natuurlijk OpenVPN. Dit is de meest veilige protocol. Dit komt omdat met dit protocol het mogelijk is om verscheidenheid aan versleuteling te krijgen. Voor veel mensen is dit aantrekkelijk. Houdt er wel rekening mee dat OpenVPN niet standaard wordt ondersteund door veel besturingssystemen. Daarnaast is er nog een ander bekend protocol (IKEv2). Het is ontwikkeld door Cisco met Microsoft. Deze kan je het beste gebruiken wanneer je van plan bent om je vpn op veel mobiele apparaten te gebruiken. Dit protocol is niet open-source en is ook beperkt in aantal besturingssystemen. Naast OpenVPN en IKEv2 is er nog de PPTP, L2TP en SSTP.

Het kiezen van de juiste VPN

Probeer bij jezelf na te gaan wat voor jou het beste werkt en kies de beste VPN. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar en maak zo de juiste keuze. Alleen op die manier weet je zeker dat je uiteindelijk tevreden bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *