Data only abonnementen vergelijken.

By | november 24, 2017

Er zijn tegenwoordig erg veel apparaten die je met het internet kunt verbinden, maar verder geen telefoon en dus belfunctie hebben. Denk hierbij aan tablets, iPads, wasmachines en koelkasten. Maar ook auto’s, mobiele routers en dongles.

 

Om deze apparaten met het internet te verbinden heb je een data abonnement van een telefoon of internet provider nodig. Dit gaat meestal via het 4G netwerk en zorgt er in combinatie met een simkaart voor dat je apparaat verbinding met het internet kan maken.

Wat is een data only abonnement?

 

Laten we beginnen met het verwijderen van een groot misverstand. Veel mensen zijn voor dit soort apparaten op zoek naar een data only abonnement. Nou ik kan je meteen vertellen, dan kun je lang zoeken. Ze zijn er wel. Maar ze zijn overbodig. Ik zal je vertellen waarom. Tegenwoordig wordt er bijna geen geld meer verdiend met bellen en sms’en.

 

Wanneer je de verschillende mobiele telefoon abonnementen bekijkt van bijvoorbeeld Vodafone, Tele2 en KPN mobiel. Dan zie je dat ze bijna altijd het bellen en sms er onbeperkt gratis bij doen. Pas wanneer je een hogere databundel kiest verandert de prijs. Dit komt omdat er we meer data gebruiken dan bellen. We Whatsappen veel, en of gebruiken andere diensten waarmee we kunnen bellen via het internet zoals Skype of Facetime van Apple.

Met data wordt geld verdiend.

 

Om deze reden willen de telefoonproviders natuurlijk geld verdienen aan de vele data die er dagelijks wordt verzonden. En zijn er dus vrijwel geen data only abonnementen aangezien je het bellen en sms’en er gratis bij krijgt.

 

Dit betekend dat je het beste een Sim only abonnement kunt aanschaffen voor je apparaat. Je hebt tenslotte geen telefoon nodig maar alleen een data abonnement toch? Met een sim only abonnement, kun je eenvoudig gebruik maken van de databundel die je hierbij gekozen hebt.

 

Je kunt het nummer wat aan de simkaart gekoppeld is dus gewoon vergeten en hem gewoon als een data only abonnement gebruiken. Dit heeft verder geen negatieve invloed op de werking van de simkaart en of het abonnement.

Duo sim of MB verdeler.

 

Sterker nog wanneer je al een bestaand abonnement hebt. Kun je bij de meeste providers een data verdeler aanvragen. Ook wel DUO sim genoemd. Zo kun je de databundel die je al hebt op meerdere apparaten gebruiken met een extra simkaart. Zo hoef je niet bij te betalen. Je gaat pas meer betalen op het moment je door al je data heen bent en je daardoor je abonnement en databundel wilt verhogen. Uiteraard heb je dit helemaal zelf in de hand.

 

Wil je meer informatie over databundels en sim only data abonnementen voor bijvoorbeeld in je mobiele router, dongel of auto. Kijk dan eens op de sim only vergelijkingspagina bij wifivoorauto.nl

Micro_SIM_and_Nano_SIM_card_and_trays

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *