Leen Geld van je Creditcard voor een nieuwe Telefoon

By | juni 19, 2018

De IPhone X is de nieuwste telefoon van Apple. Deze telefoon is werkelijk waar prachtig. Daarom willen veel mensen deze telefoon ook hebben. Er is echter één groot nadeel waar veel mensen over struikelen en dat is de aankoopprijs van de IPhone X. Deze telefoon kost maar liefst €1.160. Niet iedereen heeft dit geld natuurlijk zomaar klaar liggen.

Maar wat nou als het mogelijk was om dit bedrag renteloos te lenen? Dit zou dit zaak aanzienlijk vergemakkelijken. En het blijkt dat dit ook daadwerkelijk mogelijk is, namelijk door middel van je creditcard!

telefoon

Hoe werkt Lenen van je Creditcard?

Eigenlijk is de gehele werking van de creditcard gebaseerd op een lening. Het werkt als volgt. Elke keer wanneer je iets aanschaft door middel van het gebruik van je creditcard, wordt dit bedrag in rekening gebracht gedurende een maand. Aan het einde van de maand wordt dan dit bedrag gesommeerd en dit gehele bedrag ben je dan verplicht te betalen. Als je dit bedrag binnen de, door de creditcard verstrekker opgestelde, termijn betaald, hoef je geen rente te betalen over dit bedrag. Er kan dus gesteld worden dat je op deze wijze gebruik hebt gemaakt van een korte renteloze lening.

Maar hoe hoog is dit bedrag ongeveer?

 

Hoeveel kan je Lenen?

Hoeveel je bij je bank of creditcardmaatschappij kan lenen, verschilt per creditcard. Zo kan je bij de ene creditcard tot €2.500 lenen terwijl weer een andere creditcard geen bestedingslimiet heeft. De meeste creditcards hebben een bestedingslimiet van €2.500 tot €10.000.

Het is wel zaak om goed in de gaten te houden dat je je bestedingslimiet niet overschrijdt. Als dit wel gebeurt, loop je het risico op een hoge boete.

 

Wat gebeurt er als je je lening niet direct af kan betalen?

Het kan wel eens voorkomen dat je het geleende bedrag van je creditcard niet per direct kan af betalen. In dit geval moet je een ‘gespreid betalen’ optie aanvragen. Bij gespreid betalen hoef je niet gelijk het verschuldigde bedrag af te lossen, maar dan kan dit in termijnen. Een nadeel van deze optie is echter wel dat je 14 tot 15% rente betaald. Op grote bedragen kan dit dus oplopen tot veel geld.

Vandaar dat het ten zeerste aan te raden is om je rekening per direct te voldoen. Op die manier kost geld lenen namelijk geen geld. Wanneer je voor gespreid betalen kiest, val je in het immer geldende motto: Geld lenen, kost geld.

 

Meer weten over creditcards kan op de site van creditchecker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *