Manieren om te besparen op een mobiel abonnement.  

By | april 2, 2019

Een mobiel is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is handig om te hebben. Er zijn zoveel aanbieders dat een keuze maken moeilijk wordt. Je betaalt gauw te veel. Wanneer je niet goed oplet zit je voordat je het weet met een flinke schuld opgescheept. Waar moet je opletten? Daar zijn verschillende manieren voor, waar hieronder uitgebreid op ingegaan wordt. Manieren om te besparen op een mobiel abonnement!

Vergelijk Sim Only.

Wat betekent Sim Only abonnementen? Dit zijn losse abonnementen waarbij je geen toestel ontvangt. Bij dit abonnement krijg je alleen een sim kaart. Het is een goede manier om een goedkoop abonnement af te sluiten, waarbij je geen nieuw toestel nodig hebt. Het is verstandig om deze abonnementen te vergelijken. Hiermee kun je veel besparen op je abonnement. Nieuwsgierig geworden naar de goedkoopste Sim Only’s? Vergelijk ze hier en kies het abonnement met alleen een simkaart die het beste past bij je manier van mobiel bellen.

Onderzoek je belgedrag.

Door je belgedrag te onderzoeken kun je uiteindelijk geld besparen op een mobiel abonnement. Wanneer je weet welk belgedrag je hebt, zoek je daar het beste telefoon abonnement bij. Let op het juiste gebruik, want voordat je het weet zit je aan schulden vast. Per 1 mei 2017 wordt een BKR-registratie sowieso gemaakt bij toestellen die duurder zijn dan € 250,-. Dit betekent niet dat het een negatieve BKR-registratie is. Het telt alleen voor de afbetaling van je mobiele telefoon. Maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en het gebruik van het internet op je mobiel wordt niet geregistreerd door het (BKR) Bureau voor Krediet Registratie. Wil je meer weten over gevolgen van BKR-registratie bij je mobiel abonnement? Kijk dan op hun website voor uitgebreidere informatie.

Zes stappen om te besparen op je telefonie.

Er zijn verschillende manieren om te besparen op het gebruik van mobiele telefonie. Wil je zes stappen ontdekken die grote invloed hebben op de kosten van je mobiel gebruik? Klik dan hier om deze stappen te lezen. Wat dacht je van besparen tijdens je vakantie? Ja dat kan! Vermijd overbodige kosten door verstandig gebruik te maken van je mobiel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het veranderen van provider. Vergelijk alle providers en kies degene die het beste past bij je belgedrag. Het scheelt je algauw een flink bedrag.

Verzekering voor je mobiel.

Wanneer je een duur mobiel toestel hebt gekocht ben je niet direct verzekerd voor waterschade of diefstal. Je zult opkijken van hoeveel mensen een mobiel wel eens in de wc heeft laten vallen. Maar is het wel voordelig om naast het dure toestel ook nog een verzekering af te sluiten? Over het belang van een goede verzekering voor je mobiel lees je hier meer. Denk eens aan handige zakkenrollers die je mobiel te pakken hebben zonder dat je het merkte. Vergelijk de verschillende verzekeringen goed met elkaar en beoordeel zelf of het handig is om een verzekering af te sluiten voor je mobiel.

Schulden door je mobiel.

Het ontstaan van schulden door je mobiel is helaas bij veel mensen bekend, doordat ze er zelf mee te maken hebben. Het is vooral bekend bij jongeren die graag het nieuwste van het nieuwste toestel hebben. Ook is een te duur abonnement vaak de oorzaak van deze schulden. Leven boven je budget is gewoon niet verstandig, dat telt ook voor je mobiel. Sluit daarom niet zomaar een abonnement af omdat je zo nodig dat te dure toestel wilt. Schulden hebben is niet fijn! En niet nodig! Het is belangrijk dat je leert om te gaan met geld en het gebruik van je mobiele telefoon. Dit geldt voor kinderen en ouders. Ouders kunnen daarin kinderen begeleiden om te voorkomen dat ze in de schulden komen. Nu is het mogelijk dat kinderen buiten hun ouders om zelf alles kopen en regelen boven een bepaalde leeftijd. Dat wil niet zeggen dat ze verstandig omgaan met geld. Financiële zorgen door verkeerd belgedrag is een zware last. Eigen schuld klinkt onvriendelijk en werkt past wanneer men begrijpt hoe schuld ontstaan is. Je wilt geen negatieve BKR-registratie krijgen. Lees hier over hoe je ingewikkelde schulden kunt voorkomen.

Kinderen en een mobiel.

Mogelijk heb je alles waar je op kunt besparen met je mobiel goed geregeld. Ontstaan er toch schulden binnen je gezinssituatie rond mobiel belgedrag? Heeft je kind een mobiel zonder goede afspraken? Tegenwoordig hebben kinderen “allemaal” een mobiel op jonge leeftijd. Wanneer er geen goede afspraken gemaakt worden lopen de kosten makkelijk op. Als opvoeders kun je een goede bijdrage leveren om vroegtijdig te beginnen om je kind om te leren gaan met een mobiel en de kosten daarvan. Voorkomen van schulden is alert blijven en duidelijk zijn. Tot achttien jaar kunnen kinderen gewoonlijk zelf geen abonnement afsluiten en deze ook niet zelf betalen. De verantwoording ligt dan bij de opvoeders. Ook de schulden die ontstaan komen voor rekening van de opvoeders. Vind je het als opvoeder moeilijk om een besluit te nemen en weet je niet waar je op moet letten? Dan heeft NIBUD een paar goede tips voor je. Deze lees je op hun website. Zo bespaar je niet alleen op je eigen mobiel, maar ook op die van je kind(eren).

Minder bellen, meer Appen & Wifi.

Je kunt minder belminuten maken door meer te Appen of te Skypen. Hiermee bespaar je op je kosten. Door apps op de achtergrond niet tegelijkertijd te laten staan verbruik je minder data. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en Twitter. Je kunt deze apps afzonderlijk uitschakelen. Door je datagebruik in de gaten te houden weet je welk onnodig verbruik je uit kunt schakelen. Besparen doe je ook door gebruik te maken van wifi. Hierdoor kun je bij het abonnement afsluiten letten op internetgebruik. Door wifi te gebruiken heb je mogelijk geen internetgebruik bij je abonnement nodig. Doordat wifi geen mobiel data verbruikt bespaar je daarop. Wil je uitzoeken welk mobiel abonnement het beste bij je past en meer nieuwe en interessante weetjes ontdekken? Kijk dan verder op onze website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *