Wanneer gebruik ik een data only abonnement?

By | april 2, 2019

Zonder internet en telefonie kunnen we tegenwoordig echt niet meer en met onze mobiele apparaten hebben we het ook overal en altijd bij de hand.

Althans dat willen we, want niets is zo frustrerend als opeens zonder data komen te zitten op een plek waar geen Wifi is.

Wanneer is een data only abonnement handig?

Als je veel internet gebruikt op je mobiele apparaten en nagenoeg niet belt of sms’t, dan is een data only abonnement iets dat je kunt overwegen. Je bespaart er geld mee en je betaalt niet voor iets dat je niet gebruikt.

Ben jij zo’n gebruiker? Overweeg dan een overstap. Je betaalt dan enkel voor de kosten van het abonnement. Op https://www.tele2.nl/zakelijk/shop/data-only-sim is te lezen welke vormen er zijn en het helpt je om een indicatie te maken van iets dat voor jou wellicht de toekomst gaat worden.

Hoe werkt het precies?

Voor een data only abonnement heb je een sim kaart nodig.

Daar is je mobiele telefoonnummer aangekoppeld. Het is mogelijk om een duo sim aan te schaffen, maar daar zo meer over. Je kunt met de sim, gekoppeld aan jouw telefoonnummer een abonnement kiezen, die bij jouw mobiele data gebruik past. De ene heeft aan 5 GB al genoeg, de ander wil liever onbeperkt online kunnen zijn.

Uiteraard is het mogelijk de abonnementen te vergelijken met andere aanbieders, zodat je er het optimale uit kunt halen. Zo is er ook verschil tussen een sim only abonnement en een sim only prepaid kaart.

Heb je eenmaal het perfecte abonnement dan betaal je maandelijks de kosten voor de data die je gekozen hebt.

Niets moeilijks aan dus en heb je een keer extra data nodig, dan is dit vaak bij te bestellen.

Duo sim en multi sim.

De mobiele telefoon is allang niet meer het enige apparaat dat data verbruikt. In een gemiddeld huishouden ligt tegenwoordig ook een Ipad of tablet en vergeet vooral de laptop niet. Allemaal apparaten waarmee we het wereld wijde web op willen.

Het is mogelijk om een duo simkaart of multi simkaart aan te schaffen. Dit is eigenlijk niets meer dan een extra kaartje op hetzelfde telefoonnummer.

Je hoeft dan niet voortdurend de kaarten van apparaat te wisselen. Elk apparaat in jouw bezit draait op dezelfde databundel. Denk bijvoorbeeld aan een mifi router. Hier vind je meer informatie daarover.  Enige nadeel aan deze optie is dat je niet gelijktijdig op de apparaten kunt zitten.

Zo’n extra kaartje kost geld, maar meestal ligt dat rond de vijf euro per maand. Ook hier is een vergelijking in te maken.

Bij welke providers kan ik terecht?

Dat zijn er toch best wel veel. De grootste en belangrijkste zijn:

  • Tele2
  • KPN
  • Vodafone
  • Youfone

Het is zomaar een greep uit meerdere aanbieders.

Ken je eigen mobiele telefonie gedrag en pas je abonnement daar op aan. Vraag je ook af of je een jaarcontract wilt afsluiten. Maandelijks ben je dan minder kwijt aan je abonnementskosten, maar je zit er dan dus wel een jaar, of soms langer aan vast.

Wil je maandelijks kunnen opzeggen, dan betaal je maandelijks dus een paar euro meer, maar is er de vrijheid om dit per maand op te zeggen.

Ga er dus rustig voor zitten en zet het allemaal op een rijtje. Op die manier kom je uit bij datgene wat het beste bij jou past. Hier kun je meer te weten te komen over het vergelijken van data only providers.

De sim only.

Ben je iemand die zo nu en dan wel belt of nog sms’t. Dan is het mogelijk om er belminuten aan toe te voegen. Denk hierbij aan 100 belminuten- of sms’jes per maand.

Je krijgt dan wel een ander soort abonnement. Het voordeel van sim only is dat je er geen heel duur apparaat bij hoeft te nemen, met een abonnement van vaak twee jaar.

Je houdt gewoon je eigen vertrouwde smartphone. Dit is een veel goedkopere manier om overal en altijd online te zijn en je bepaalt zelf wanneer je een nieuwe smartphone wilt, zonder daar maandelijks extra kosten voor af te hoeven dragen.

Ook hier kun je sim only vergelijken en uitzoeken wat het beste bij jouw gebruik past.

Kortom er is veel te kiezen.

we leven in een tijd waarin we niet meer zonder onze mobiele apparaten kunnen. Waarin we elke seconde van de dag op het wereld wijde web aanwezig willen zijn. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer via het internet gebeld, wat maakt dat we van de oude, nostalgische sms’jes nauwelijks meer gebruik maken. Ook het zonder internetverbinding wordt minder.

Niet voor niets dat steeds meer mensen al helemaal geen vaste telefonie meer in huis hebben. Alles gaat via het mobiele apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *