Zuinig omgaan met de batterij van je telefoon: zo doe je dat

By | april 16, 2018

We kennen het allemaal wel: het is pas net middag en de batterij van je telefoon staat al op 15%. Een hartverzakking en een schietgebedje later probeer je de dag zo goed mogelijk door te komen, terwijl het ‘leven’ van je telefoon aan een zijden draadje hangt. Mobielextra publiceerde eerder al een artikel over apps die je beter kunt vermijden als je langer met de batterij van je mobiele telefoon wilt doen. Wij gingen op onderzoek uit wat nog meer kan bijdragen aan een langere levensduur.

 

Gebruik apps om de levensduur van je accu te checken

 

Natuurlijk weten ook de leveranciers van de telefoons over het probleem met de levensduur van de accu. Daar hebben zowel de makers van iPhone als Samsung wat op bedacht.

 

  • Battery doctor: deze app is in het leven geroepen door de makers van Samsung. Met deze apps kun je de instellingen van energieverspillende apps veranderen. Zo verhoog je de levensduur van je accu tot wel 50%. Ook ontvang je een waarschuwing als je je telefoon te lang op de oplader legt.

  • Battery life: deze app is in het leven geroepen door Apple. Met deze app kun je precies in de gaten houden hoe vaak je nog gebruik kunt maken van speciale opties op je telefoon. Zo zie je hoe lang je nog muziek kunt afspelen, filmpjes kunt kijken, internetten of wanneer het echt tijd is om je batterij te vervangen of op te laden. Zo krijg je tevens meer inzicht in je verbruik. Iphoneplatform schreef eerder al over deze nieuwe app. Deze is gratis te downloaden voor IOS.   

 

Maak gebruik van de energiebesparingsmodus

 

Tegenwoordig zijn er veel telefoons die uitgerust zijn met een energiebesparingsmodus. In deze modus kun je je telefoon enkel gebruiken voor het plegen van telefoontjes, het sturen van berichtjes of het bezoeken van internetpagina’s. Zo doe je veel langer met je telefoon en kun je zelfs met een klein batterijpercentage de dag doorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *